Diskuse pod články

Předplatitelé magazínu mají možnost diskutovat ve fóru přímo pod každým článkem. Fórum je zobrazeno pouze v případě, že je uživatel přihlášený na stránkách.

Nepřehlédněte

16.02.2013 | 10% sleva pro předplatitele magazínu na celý sortiment knih a nahrávek.

03.02.2013 | Z důvodu změny Klubu Agape na Magazín Agape byla aktualizována Pravidla používání služby. Předplacené členství v klubu bylo automaticky převedeno na předplatné magazínu ve stejné délce trvání.

21.11.2010 | Právě jsme zavedli novinku Kolektivního léčivého působení na člověka.

Spiritualita v denním životě

O smrti a určení
 
            Všichni víme, že jednou zemřeme. Je to vlastně jediná věc o níž jistě víme, že nastane, že nás nemine. Vše ostatní je pouhý dohad a obyčejně se dohadujeme chybně. Razíme si cestu životem, jako děti v hustém lese, v požehnané nevědomosti, nevíme co se ze dne na den stane, jaké útrapy nás očekávají, s jakými dobrodružstvími se setkáme, než dojde k velkému dobrodružství, nejpoutavějšímu ze všech, k dobrodružství smrti.
 
            Někdy se ve své bezradnosti odvažujeme položit osudu nesmělou otázku, ale nedostane se nám odpovědi neb hvězdy jsou nám příliš vzdáleny. Čím dříve, ale pochopíme, že náš osud je v nás, ne ve hvězdách i když hvězdy nám mohou mnohé prozradit, tím líp pro nás. Štěstí nalezneme jen v sobě, je to ztráta času je hledat u jiných, neboť jen málo lidí má štěstí nazbyt.
 
            Trápení musíme snášet sami, nemáme právo je svalovat na jiné. Musíme se prát a bojovat vlastní bitvy sami. Jednou za čas se dočkáme míru. je to čestný mír pro všechny. Není zde vítězů ani poražených. Jsou zde pouze více nebo méně poučené duše na cestě k znovusjednocení. 
 
O niterném domově duše
 
Pokud hledáte plnost, hojnost, vězte, že tyto opravdu naleznete ve vás samých. Když se neznáte, nevíte co vlastníte, nedovedete si představit poklady, vědění, možnosti, které do vás bůh vložil.
 
            Jsou osoby, kterým se podařilo tak dobře zařídit svůj domov, že se jim ani nechce do jiných míst, kde by bylo nutné snášet hluk, prach, dopravní zácpu, atd. A jiní, kteří žiji bídně a hledají jakoukoli záminku, aby mohli z domova vypadnout.
 
            Spiritualisté jsou lidé, kteří si dokázali tak dobře zařídit svůj niterný domov, že v něm nic neschází. Poezie, hudba, barvy, vše potřebné se tam nalézá. Proto trpí,když jsou nuceni vyjít a opustit tuto krásu.
 
            Davoví lidé, jsou ti,kteří si zatím nedovedli takový domov zařídit. Proto myslí jen na to,jak se venku pobavit, jak si užít. Když jsou sami se sebou, nudí se a necítí se dobře.
            Když uvážíte fakt, že jste ve dne v noci sami se sebou, nebylo by lepší zkrášlit to místo niterného domova? Pokud to chcete změnit, od nynějška se snažte vše zkrášlit, obohatit a přivést do souladu. Nejenže se potom budete cítit lépe, ale budete moci ve svém krásném příbytku přijímat neméně krásné hosty.
 
O sebepoznání
 
Pokud se člověk dobře nezná, pokud nezná své dobré a stinné stránky, své schopnosti a slabosti, nemůže mít úspěch v podnikání, ani nemůžete žít v souladu se stvořením. Z toho vznikají komplikace, střety a konflikty.
 
            Lze pozorovat, že většina nesnází každodenního života vzniká z faktu, že lidé neznají sami sebe. Vědět kdo jsem, co mohu, co představuji, jsou oblasti ve kterých vznikají stálé omyly a vážná nebezpečí. 
 
            Z toho vyplývá, že vše co podnikáte, ve vašem osobním a společenském životě, může ztroskotat, pokud jste nevložili do základu jasnou znalost vaší povahy a vašich schopností!
 
Jak nahoře, tak dole
 
  1. Vězte, že nikdy nenajdete mimo vás něco, co jste nenašli ve vás
  2. Pokud jste žádoucí věc nenašli uvnitř, nepomůže vám hledání mimo vás, protože i když projdete kolem ní,nevšimnete si ji.
  3. Čím více moudrosti, lásky,krásy v sobě objevíte, tím více ji objevíte kolem vás.
  4. Nedomnívejte se, že když nevidíte ty nebo jiné věci, že neexistují. Ony jsou přítomny, ale nevidíte je, protože jste je v sobě málo rozvinuli.
  5. Vnější svět je odrazem vnitřního. Nikdy nenaleznete bohatství, moudrost, lásku a štěstí, pokud je nenaleznete v sobě.
 
Životní cíle
 
            Je důležité vědět pro který cíl pracujete. Je to přesně jako u kapitálu, který chcete rozmnožit. Jestliže věnujete svůj život ušlechtilým cílům, obohatí vás to a budete silnější. Jestliže se budete oddávat jen radovánkám, emocím a vášním, budete ztrácet svou energii, svůj život. Protože za toto vše se musí platit a platí se vlastním životem.
 
            Mnoho lidí vidíme podnikavých, činorodých, plných energie, ale celá jejich aktivita se omezuje na hledání úspěchu, peněz, slávy, nedělají nic co by jejich existenci učinilo jasnější, vyrovnanější, souladnější. To není moudré, protože jejich aktivita má jen jediný výsledek a sice to, že se vyčerpají a stanou se nemocnými.
 
            Kolik lidí, materiálně dobře zabezpečených, je natolik přesycených, že nepociťuje žádnou radost. Příčinou toho je, že neprojevují vnitřní aktivitu a jejich život je tak prázdný.
 
O duchovní mapě cesty duše - horoskopu
 
Každá duše před sestoupením do hmotné dimenze prochází se svým Vyšším JÁ varianty a úkoly svého vývoje tak, až nakonec dojde k dobrovolnému stanovení cílů, priorit a variant všeho, čeho chce po vstupu do hmotného těla v tom kterém životě dosáhnout. Po vtělení je pak však záměrně vše zastřeno a lidé pak v této nevědomosti pracně hledají, bloudí a zkouší najít svou cestu určení.
 
Mohou tak činit způsobem, zkouška – omyl nebo cíleně např. za pomoci duchovní mapy svého zrození – natálního horoskopu.
 
 
 
Vaše tři klíče odemykající problémy
 
            Včera se vám podařilo vyřešit nějaký problém a hle, dnes se představuje problém nový. Jistě nebudete moci použít stejné řešení jako včera, protože každý problém vyžaduje vlastní řešení.
 
Ve vašem domě máte pro každé dveře zámek s klíčem a pro každý zámek musíte použít vhodný klíč. Také v psychickém životě jsou různé zámky a klíče pro různé dveře. Pokud chcete použít pro všechny dveře stejný klíč, může se stát, že zůstanete stát před zamčenými dveřmi. Tři základní klíče jsou: Láska, moudrost a pravda. 
 
Láska odemyká srdce, moudrost intelekt a pravda vůli!
 
            Když se nacházíte před problémem, který má být vyřešen, zkuste různé klíče. Když neodemkne první, zkuste druhý a když neuspějete s druhým, zkuste třetí.
 
 
Spirituální práce
 
            I když to není vidět, i když nikdo správně neocení vaši snahu, i když vám to nepřinese hmotný prospěch, nikdy nepřestaňte hromadit spirituální bohatství. Díky tomu se stanete vnitřně bohatšími, svobodnějšími, silnějšími, povznesete se. Toto bohatství je jediné vlastnictví, které je opravdu vaše. Vše ostatní vám může být odňato.
 
            Nezapomínejte, že na zemi zůstanete jen nedlouho, že zde musíte zanechat všechno hmotné jmění, stejně jako své tituly a vaše společenské a sociální postavení o které se tak snažíte. Ano, každý z nás to ví, ale každý rád zapomíná a nechává se ovlivňovat příklady ze svého okolí. Proto je dobré, čas od času se zastavit, pohlédnout zpět a analyzovat směr, který jste si zvolili, činnosti do kterých jste se vrhli a vždy přesít vše, aby zůstalo jen to, co má hodnotu.
 
 
Volně podle učení a knihy Omraama Mikhaela Aivanhova a Axela Muntheho
www.astrosfera.cz , info@astrosfera.cz ,
Komplexní esoterické služby poskytuje tým specialistů
tel. kontakt: 737 382 484, 603 594 711, 605 823 655
 

Hodnocení
Aktuální hodnocení: 4,3 (6 návštěvníků)
Štítky:
© 1997 - 2022 Agape Brno
všechna práva vyhrazena
předplatné magazínu | vydavatelství | mapa stránek | kontakt
Hluboká 5, 639 00 Brno | tel.: 775 563 052 | info@agapebrno.cz
Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies.