Diskuse pod články

Předplatitelé magazínu mají možnost diskutovat ve fóru přímo pod každým článkem. Fórum je zobrazeno pouze v případě, že je uživatel přihlášený na stránkách.

Nepřehlédněte

16.02.2013 | 10% sleva pro předplatitele magazínu na celý sortiment knih a nahrávek.

03.02.2013 | Z důvodu změny Klubu Agape na Magazín Agape byla aktualizována Pravidla používání služby. Předplacené členství v klubu bylo automaticky převedeno na předplatné magazínu ve stejné délce trvání.

21.11.2010 | Právě jsme zavedli novinku Kolektivního léčivého působení na člověka.

Archiv magazínu Agape - ročník 2007

Vzorec chování je novou archou Noemovou

01.11.2007 | Diskuse:

Prakticky nenajdete žádného hlouběji uvažujícího člověka, který by z hlediska vývoje životního prostředí nebo z hlediska rozpadu charakteru lidí nevyjádřil obavu z toho, že současné lidstvo směřuje k nějaké velké krizi či katastrofě. Pouze typ člověka skeptik „Sysifos" je si jist tím, že lidstvo prostřednictvím materialistické vědy směruje k lepším zítřkům. Proto při příležitosti domnělými jasnovidci předpovězeného termínu katastrofy oslavuje nekonaný konec světa, naposledy v roce 2000...

Proč nejsou Zelení nejsilnější stranou v Česku

01.10.2007 | Diskuse:

Když mluvíte s kterýmkoliv občanem České republiky, nepodaří se vám narazit na nikoho, který by nebyl pro rozhodnou ochranu přírody. A už vůbec ne na takového, který by byl spokojen s prakticky výhradní orientací politických stran na ekonomickou stránku života člověka. Pro samostatně uvažujícího musí být tedy záhadou, proč deklarativně ekologicky orientovaná strana zelených u nás není nejsilnější parlamentní stranou...

Proč je Česko rájem věštíren

01.09.2007 | Diskuse:

Byl proveden průzkum názorů Evropanů na víru v předvídání budoucnosti od kartářek a astrologů. A ejhle, domněle ateistické Česko v míře víry v možnosti předvídání budoucnosti rázem zaujalo jasné první místo. Skoro 60% Čechů věří věštkyním, kartářkám a astrologům. Na rozdíl od „skeptických" národů, kde se míra důvěřivosti pohybuje od 20 do 30%.

Červencové svátky ve znamení tisíciletého českého rozštěpení

01.07.2007 | Diskuse:

Na počátek července připadají svátky svatých - Prokopa, Cyrila, Metoděje a upálení Mistra Jana Husa. V hodnocení katolické církve a národa jsou od sebe sice vzdáleni, ale možná jen proto, že poslední z nich neměl to štěstí jako poustevník Prokop, aby nad ním držel ruku český kníže, nebo jako byzantští vyslanci Cyril a Metoděj, kteří byli v Římě natolik známí, že s nimi frančtí biskupové nemohli uspořádat kacířský proces. Připočtou-li se ke jmenovaným českým svatým zastřená pozadí úmrtí prvních českých svatých Ludmily a Václava, nutně se vtírá otázka, proč se zrovna v českých zemích lidé, kteří projeví hlubší duchovnost, dostávají automaticky do většího nebo menšího rozporu s „úřední" evropskou vírou a navíc v každé etapě dějin.

Rovnováha prvků v biosféře a člověk

01.06.2007 | Diskuse:

V současné době biologové spekulují o příčinách, které vedly k zásadnímu zvratu v typu biologického osídlení naší planety. Udivuje je náhlá proměna, při které z povrchu planety zmizeli ještěři a souběžná vegetace. Po určitém intervalu oživily Zemi geneticky zcela odlišné typy živočichů a rostlin. Největším „favoritem" materialistů pro vysvětlení rychlosti tohoto zvratu je zásah Země velkým meteoritem z vesmíru s odpovídající celozemskou klimatickou katastrofou. Tu ještěři a rostliny té doby nepřežili.

Letnice a sestupování ducha pravdy

01.05.2007 | Diskuse:

Když se Ježíš loučil s apoštoly, slíbil jim jako pomoc seslání církevní terminologie Ducha svatého, duchovní terminologie ducha Pravdy. Jeho vibrace zařazuje člověka zpět do Řádu stvoření a tím obnovuje jeho pádem z Řádu ztracené schopnosti.

Velikonoční poselství - nové pojetí smyslu lidského bytí

01.04.2007 | Diskuse:

Posuneme-li se po časové ose o dva tisíce let zpět do doby Římské říše, nalezneme zhruba tento obraz života tehdejších lidí: člověk se rodil na tento svět zcela odkázán na matku a její sociální postavení. To se plně odvozovalo od postavení otce. Oba rodiče vedli od rána do večera utilitární zápas o přežití členů rodiny. Nepřetržitou hrozbou pro jejich životy byly, kromě nemocí, násilníci všeho druhu. Při pohledu na miliony zcela zapomenutých, bezejmenných mrtvých otroků, se tehdy každému člověku muselo zdát, že lidský život nejen nemá cenu, ale postrádá i jakýkoliv smysl. Rychlá smrt se v tehdejších životních podmínkách jevila jako vysvobození z permanentních útrap. Jen několik málo bohatých mělo čas na to, klást si otázku bytí člověka. (Známe je dodnes jako antické filozofy.)

Nebezpečí skryté v plastových obalech potravin

01.03.2007 | Diskuse: 1x - 22.07.2009 21:35:40

Pro vědoucí lidi odjakživa platilo, že dokonalý Stvořitel života použil k jeho utváření takové sloučeniny, které jsou pro vnitřní prostředí živého organizmu v jistých dávkových mezích neškodné. Chemická sloučenina, která je tedy v jakémkoliv živém organizmu obsažena, nese v sobě punc „schválení Stvořitelem", je pro živou hmotu přijatelná. Tento „punc" je přenositelný i na synteticky vyráběné přírodně identické látky. Intuitivní lidé proto od nepaměti jedli jen přírodní produkty a odívali se pouze do přírodních materiálů.

Nadbytek čertů souvisí s nadbytkem vrahů

02.02.2007 | Diskuse:

Procházel jsem v době „Mikuláše" supermarkety a všiml jsem si velkých hromad perníkových čertů a malých hromádek perníků s Mikulášem. Výrobce se přizpůsobil poptávce v minulých letech, kdy se perníky s Mikuláši staly tzv. ležákem. Také, když jsem se dotazoval dětí, velká většina by chtěla v celonárodní ochotnické hře na Mikuláše hrát čerty. To prý je zábava, kdežto Mikuláš a andělé jsou nuda. Přenesl jsem se do doby svého dětství před šedesáti lety a zkonstatoval naprostou změnu poměru zájmu. Tehdy bylo prestižní záležitostí hrát vše dirigujícího důstojného svatého Mikuláše. Pro pasivnější a méně kurážné dívky byla „jako ušitá" role krásného a hodného anděla, nosícího Mikuláši dárkový koš...

Civilizace prostatiků

01.02.2007 | Diskuse:

Již v knihách „Láska muže a ženy" a „Duchovní příčiny nemocí" jsme se dopracovali k poznání, že sexuální akt je složitý energetický proces mezi zářivými těly duší partnerů a že nemoci pohlavních orgánů mají hlavní původ, kromě infekčních faktorů, ve vadných duchovních aspektech tohoto jen zdánlivě fyziologického tělesného aktu. Dodneška jsem ale přesně nevěděl, kde onen „zádrhel s prostatou" vlastně vězí. Teprve několik výsledků vyšetření na „Oberonu" (diagnostický přístroj nové generace) odhalilo možné překvapivé rozpory mezi dobrým stavem tkáně varlete a špatným stavem prostaty. Tento jev naznačuje, že u nemocí prostaty o obecnou poruchu proudění energií mezi mužem a ženou při sexu nejde. Kdyby ano, musely by být přibližně rovnoměrně energeticky rozvráceny všechny účastné žlázy. Ale ona je často degenerovaná a nemocná jen prostata. Tento rozpor mne okamžitě zaujal.

První tři schody ke kameni mudrců aneb nepominutelný počátek poznání

01.01.2007 | Diskuse:

Český rozhlas Praha 2 v zajímavém pořadu rozhovorů „Host do domu" představil posluchačům bývalou představitelku akademie věd Helenu llnerovou. Ta mimo jiné zdůraznila nutnost dodržování etických příkazů Desatera, na kterých je vybudována stabilita naší civilizace. Ovšem s tím, že první tři již naše mladá generace jaksi „neuznává". Takový logický výpadek mne okamžitě zarazil bez ohledu na to, že je odrazem obecného duchovního stavu a vědě se obětujících lidí zejména.

© 1997 - 2022 Agape Brno
všechna práva vyhrazena
předplatné magazínu | vydavatelství | mapa stránek | kontakt
Hluboká 5, 639 00 Brno | tel.: 775 563 052 | info@agapebrno.cz
Tyto webové stránky používají k poskytování svých služeb soubory Cookies. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů Cookies.